ABOUT

Lotte woont samen met haar gezin (man Richard, dochter Billie en zoon Wolf) in Gouda.
"In 2014 ben ik begonnen met het maken van oversized kleding omdat ik nergens kon vinden wat ik zocht. Ik was al een aantal jaren werkzaam in de mode wereld (visual merchandising etc.) en was heel bewust opzoek naar een functie waar mijn hart sneller van ging kloppen. In 2014 vielen de puzzelstukjes in elkaar en werd LOD geboren. Sindsdien voel ik iedere dag intense passie voor het werk wat ik doe. Hard werken maar een onbetaalbaar gevoel."

BASIC ITEMS

Met mooie basic items in de kast kan je eindeloos combineren & zijn daarom een musthave voor een geslaagde (minimalistische) garderobe. Wij proberen de mooiste en fijnste basics te creëren die behalve eenvoudig, one of a kind zijn en - niet onbelangrijk - van een mooie kwaliteit.

COMFORT AND POWER

Alle items vallen oversized, want comfortabele kleding is alles. We willen ons mooi en onszelf voelen in wat we dragen en comfort is hierbij enorm belangrijk. Kleding is niets oppervlakkigs, het zegt iets over jou. Je laat je innerlijk zien aan de buitenkant. Kies voor kleding wat bij JOU past en het zal je extra kracht geven. Blij van binnen = stralen naar buiten. Dit kan niets anders dan moois brengen.

BETTER WORLD

De productie vindt plaats onder ons eigen dak in Gouda en bij verschillende ateliers en coupeuses in Nederland. We houden de productie graag in eigen land, want naast onze klanten gelukkig maken met tijdloze items willen wij ook graag een bepaalde impact achterlaten: koop bewust, kies bewust & leef bewust. Wees lief voor anderen en jezelf. Én zorg goed voor onze planeet, ze heeft ons nu meer dan ooit nodig. 

DUURZAAMHEID

Wij produceren zo duurzaam mogelijk wat onder andere betekent dat wij streven naar: zero waste! Zo maken wij van de kleinste restjes stof bijvoorbeeld scrunchies.
De items zijn tijdloos en van goede kwaliteit zodat ze jaren mee kunnen. Ben je het item zat? Gooi het niet weg maar verkoop het of geef het weg aan een vriendin of goed doel.
Meer over onze duurzaamheid lees je hier.

TRANSPARANTIE

De prijzen van de kleding zijn gebaseerd op een eerlijke basis, iedereen die deel uitmaakt van de LOD familie verdient naar behoren aan diens bijdrage. Wanneer het mogelijk is schenken wij een deel van de omzet aan een goed doel.

Lotte:
"Ik vind het enorm belangrijk dat LOD voor iedereen toegankelijk is. Daarom houd ik de prijzen van de items zo laag mogelijk. A LOD for everybody."

With love, Lotte

Foto: 'Lotte met haar dochter Billie' door Maud Verhoef