About

"Lotte":
In 2014 ben ik begonnen met het maken van oversized kleding omdat ik nergens kon vinden wat ik zocht. Ik was al een aantal jaren werkzaam in het mode wereldje (visual merchandising etc.) en was heel bewust opzoek naar een functie waar mijn hart sneller van ging kloppen. In 2014 vielen de puzzelstukjes in elkaar en werd LOD geboren. Sindsdien voel ik iedere dag intense passie voor het werk wat ik doe. Hard werken maar een onbetaalbaar gevoel.

BASIC ITEMS

Met mooie basic items in de kast kan je eindeloos combineren & zijn daarom een musthave voor een geslaagde (minimalistische) garderobe. Wij proberen de mooiste en fijnste basics te creëren die behalve eenvoudig, one of a kind zijn en niet onbelangrijk van een mooie kwaliteit.

COMFORT & POWER

Alle items vallen oversized, want comfortabele kleding is alles. We willen ons mooi voelen in wat we dragen en comfort is hierbij enorm belangrijk. Kleding is niets oppervlakkigs, het zegt iets over jou. Je laat je innerlijk zien aan de buitenkant. Kies voor kleding wat bij JOU past en het zal je extra kracht geven. Een positieve uitstraling maakt het verschil en zal je veel moois brengen.

Believe in de law of attraction!

BETTER WORLD

De productie vindt plaats in Nederland onder ons eigen dak in Gouda en bij verschillende ateliers en naaisters die onder andere sociale projecten ondersteunen. Want naast onze klanten gelukkig maken met tijdloze items willen wij ook graag een bepaalde impact achterlaten: koop bewust, leef bewust, kies bewust. Wees lief voor anderen en jezelf. En wees goed voor onze planeet, ze heeft ons anno 2021 meer dan ooit nodig. 

DUURZAAMHEID

Wij produceren zo duurzaam mogelijk wat onder andere betekent dat wij streven naar: zero waste! Zo maken wij van de kleinste restjes stof bijvoorbeeld scrunchies en bieden wij boxen aan met stofresten om zelf iets te creëren of voor kinderen om mee te knutselen.
De items zijn tijdloos en van stevige kwaliteit zodat ze jaren mee kunnen. "Ben je het item zat? Gooi het niet weg maar verkoop het of geef het weg aan een vriendin of goed doel."
Wij maken geen gebruik van plastic; alle verpakkingsmaterialen en labels zijn gemaakt van gerecycled papier/karton. De stoffen die wij gebruiken zijn voorzien van keurlabels en zijn eerlijk geproduceerd. 

TRANSPARANTIE

De prijzen van de kleding zijn gebaseerd op een eerlijke basis, iedereen die deel maakt uit de LOD familie verdient naar behoren aan zijn/haar bijdage. Wanneer het mogelijk is schenken wij een deel van de omzet aan een goed doel.

"Lotte":
Ik vind het enorm belangrijk dat LOD voor iedereen toegankelijk is. Daarom houdt ik de prijzen van de items zo laag mogelijk. A LOD for everybody.

With love, Lotte

Foto: Maud Verhoef