EEN ODE AAN DE ROBE

De Robe…

Zo’n 10 jaar geleden maakte ik de eerste, toen noemde ik ze nog kimono’s, om aan te geven dat het een vest was met wijde mouwen. Inmiddels besef ik me dat een kimono Japanse klederdracht is en cultureel erfgoed. De items die ik maak hebben dan wel wijde mouwen maar zijn geen kimono’s. Vandaar de naam “robe”.

In eerste instantie verkocht ik de robes zo nu en dan. Zo’n 5 jaar geleden werd de robe een trend, je zag ze overal en nergens. Doordat ik dit voor was werd het mijn best verkochte item voor een aantal jaar lang. De trend lijkt te zijn afgezwakt maar mijn liefde voor de robe is duurzaam. Waarom dit zo is zal ik met jullie delen.

Mijn ode aan de robe:

Ik ben gek op de robe omdat je er zoveel kanten mee op kan gaan. Iedereen kan dit kledingstuk combineren in diens eigen stijl. Of je nu zin hebt in een stoere of vrouwelijke look, nonchalant of gekleed, noem maar op.

Daarnaast kan je de robe dragen bij (bijna) ieder weertype. In de zomer als jas, of over badkleding. In de lente over een topje of jurk, in de herfst/winter draag je de robe in combinatie met laagjes, bijvoorbeeld over een blouse of coltruitje. Ik kan eigenlijk geen kledingstuk opnoemen waarmee je het niet kan combineren.

Ook worden de robes vaak gedragen tijdens de kraamtijd: handig en mooi. Natuurlijk kan hij iedere dag als ochtendjas gedragen worden.

En dan nog de optie met op zonder ceintuur, de 1 zal graag de taille accentueren waar de ander houdt van de wijde oversized fit. Met ceintuur en een short eronder kan de (lange) robe zelfs door als jurkje.

Wat mij betreft is het een tijdloos kledingstuk en geen trend. Door de kwalitatief sterke stoffen en door met zorg te wassen, kunnen de robes wel jaren meegaan.

Er zitten momenteel 4 verschillende robes in de collectie:

  • De DORIS Robe: ¾ mouwen en middellange lengte
  • De SUNNY Robe: extra lange mouwen en middellange lengte
  • De BENJA Robe (nieuw!): lange mouwen en korte lengte
  • De BILLIE Robe: extra lange mouwen en lange lengte

Exacte afmetingen kan je op de site vinden. Alle bovengenoemde robes uit de collectie zijn 1 size en hebben een oversized fit, afhankelijk van jouw postuur. De items zijn draagbaar vanaf maat XS t/m ongeveer maat XXL. Bij twijfel over de maat kan je meten en voel je vrij om je vragen te stellen via een bericht of mailtje.

Tot zover mijn tips, bevindingen en liefde voor (ik zeg het nog 1 keer) de robe!

Liefs Lotte